kraanwaterfilter

Een gids voor het kiezen van uw kranen en douchefilters

Een keukenkraanwaterfilter wordt meestal in uw hoofdtoevoerleiding voor koud water geïnstalleerd, waardoor koud water uit de hoofdleiding door de leiding kan worden gefilterd voordat het naar de andere kraan wordt gestuurd. Het filter in de buis is gemaakt van een gaas- of papieren substantie die erg poreus is. Water dat door de poriën van deze papiersoorten stroomt, heeft de neiging moleculen te absorberen die een kleiner molecuulgewicht hebben dan water. Hierdoor stroomt de resulterende vloeistof sneller dan normaal door de kraan. De vloeistof kan soms sterk gechloreerd zijn, met veel verontreinigingen die zijn opgelost door het water dat door de leidingen stroomt.

Wanneer kraanwater door een standaardkraan of een gootsteen loopt, worden veel van deze poriën gemist. De papieren materialen waaruit het leidingwaterfilter bestaat, laten het water er niet effectief doorheen, waardoor de doeltreffendheid van de leidingwaterfilters afneemt. Wanneer water door een standaard gootsteen wordt geleid, worden vaak meerdere van deze poriën verstopt, waardoor de hoeveelheid chlorering die kan optreden tijdens het behandelingsproces wordt verminderd. Wanneer kraanwater door een standaard gootsteen loopt, stroomt de resulterende vloeistof veel sneller dan normaal door de afvoer, wat betekent dat eventuele chemicaliën die via deze poriën zijn opgelost achterblijven.

Wanneer u een kraanwaterfilter koopt, ziet u waarschijnlijk instructies of proefpakketten waarmee u de waterfilters zelf kunt testen. U vindt ook informatie over hoeveel gallons per minuut het apparaat aankan.

Dit aantal is belangrijk omdat deze meting een gemiddelde is en afhangt van hoe vaak het waterfilter tijdens een typische bui door alle verschillende fasen moet gaan. De meeste apparaten worden geleverd met gedetailleerde instructies en zullen u adviseren hoe vaak u de filters moet testen voor de beste resultaten.

Enkele van de grootste voordelen van kraan- en kraanfilters zijn de vermindering van veelvoorkomende verontreinigingen en het voorkomen dat ze uw lichaam binnendringen. Chloor, een veel voorkomende chemische stof die wordt gebruikt door gemeentelijke waterbedrijven en nog steeds in de meeste kranen wordt aangetroffen, is een bekende kankerverwekkende stof. Een filter verlaagt het chloorgehalte tot een punt waarop het nauwelijks waarneembaar is, maar voorkomt dat het ooit in uw lichaam komt. Filters zullen ook lood verwijderen, waarvan in een aantal onderzoeken is vastgesteld dat het een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen veroorzaakt, waaronder leerstoornissen. Een filter verwijdert ook lood uit uw drinkwater.

Er zijn verschillende andere soorten verontreinigingen die een filter uit uw drinkwater houdt, maar niet noodzakelijk de meest problematische. Er zijn een paar verschillende soorten koolstoffilters, zoals op houtskool gebaseerde, UV-licht geactiveerde of omgekeerde osmosefilters. Het type koolstof dat in een filter wordt gebruikt, hangt af van welke verontreinigingen het is ontworpen om te voorkomen of te verwijderen. Er zijn verschillende indicatoren om naar te zoeken om te bepalen welk type filter u nodig heeft, en de beste indicator om naar te zoeken is degene die aangeeft dat het is gecertificeerd door de California Air & Water Resources Control board. Deze certificering betekent dat het bedrijf alle richtlijnen en vereisten heeft gevolgd die door de staat zijn opgesteld voor het type koolstoffilter dat ze verkopen.

Een ander ding om op te letten, is hoe lang de garantie voor het product is. De meeste kranen en douches in de Verenigde Staten worden geleverd met een standaard fabrieksgarantie, maar soms voegt het bedrijf hun eigen uitgebreide garanties toe. Als het gaat om kranen en douchekoppen, worden filters meestal verkocht in groepsverpakkingen die de filterpatroon, het vervangende filter en de slang bevatten, dus het is belangrijk om te weten hoeveel vervangingen er minimaal nodig zijn. Als er meer dan drie van deze items nodig zijn om dezelfde verontreiniging in uw watervoorziening te vervangen, kunt u overwegen om een kraan en douchekopfilter aan te schaffen met een langere garantie. Voordat u douchekopfilters of -kranen koopt, moet u ervoor zorgen dat het bedrijf dat ze verkoopt, is gecertificeerd door de California Health Department. Voordat u betaalt voor een douchekopfilter of waterfiltersysteem, moet u ook de reputatie van het bedrijf online bekijken.

Kraanwater in Nederland vervuild door Vrij Natuurlijk

Klik hier voor meer informatie: Vrijnatuurlijk.nl